Στα 1,29 δολ. πίεσε το ευρώ η παρέμβαση Γκαϊμάρ

Στο υψηλότερο επίπεδο δύο μηνών κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, μετά τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομίας Ερβέ Γκαϊμάρ, λίγες εβδομάδες πριν από την κρίσιμη σύνοδο της G7, ότι η πτώση του αμερικανικού νομίσματος ”δεν πρέπει να συνεχιστεί”.

Στο υψηλότερο επίπεδο δύο μηνών κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, μετά την παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Οικονομίας Ερβέ Γκαϊμάρ, ο οποίος δήλωσε ότι η πτώση του αμερικανικού νομίσματος ”δεν πρέπει να συνεχιστεί”, λίγες εβδομάδες πριν από την κρίσιμη σύνοδο της G7.

”Υπολογίζω πολύ στη σύνοδο της G7 στο Λονδίνο στις αρχές Φεβρουαρίου. Περιμένω οι Αμερικανοί φίλοι μας να κατανοήσουν ότι οφείλουν να αρχίσουν να αντιδρούν, διότι η διολίσθηση του δολαρίου δεν πρέπει να συνεχιστεί”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός σε συνέντευξή του σε εθνικό τηλεοπτικό σταθμό.

Οι υπουργοί Οικονομίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των Επτά πλουσιότερων κρατών (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδάς) θα συναντηθούν στις 4-5 Φεβρουαρίου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Μετά τις διογκούμενες φραστικές παρεμβάσεις από μέρους Ευρωπαίων αξιωματούχων που ανησυχούν για τις επιπτώσεις της πτώσης του δολαρίου, πιθανολογείται ότι το ζήτημα των ισοτιμιών θα τεθεί στην ατζέντα των συνομιλιών.

Το ευρώ κινείται το πρωί στο Λονδίνο στα 1,3007 δολ. έναντι 1,3011 δολ. χθες στη Νέα Υόρκη, συνεδρίαση κατά την οποία η ισοτιμία διαμορφώθηκε έως και τα 1,2964 δολάρια.

Μετά και τις νέες παρεμβάσεις, θεωρείται πιθανό το ευρώ να κινηθεί σταθεροποιητικά πέριξ των 1,29 δολαρίων αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v