Σε υψηλό 2μήνου το δολάριο έναντι του ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ, καθώς οι αγορές προεξοφλούν ότι η απόκλιση ανάμεσα στα επιτόκια των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα διευρυνθεί περαιτέρω φέτος.

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο μηνών κινείται το δολάριο έναντι του ευρώ και διαμορφώνεται στην ισοτιμία των 1,30 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο, καθώς οι αγορές προεξοφλούν ότι η απόκλιση ανάμεσα στα επιτόκια των ΗΠΑ και της Ευρώπης θα διευρυνθεί περαιτέρω στη φετινή χρονιά.

Η Federal Reserve προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων στο 2,25% στις 14 Δεκεμβρίου και πρόσφατα κορυφαία στελέχη της υπέδειξαν ότι ενδέχεται να επιταχυνθούν οι αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς τα επίπεδα στα οποία κινούνται σήμερα δεν επαρκούν για να καταπολεμηθεί ο πληθωρισμός.

Το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται στο 2% και οι αναλυτές δεν περιμένουν κάποια κίνηση στα επιτόκια της ευρωζώνης πριν από το δ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το ευρώ κινείται στα 1,3021 δολάρια στο Λονδίνο έχοντας διαμορφωθεί ενδοσυνεδριακά έως τα 1,2995 δολάρια.

Το δολάριο κινείται επίσης στα 102,68 γεν, έχοντας φτάσει κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης έως το χαμηλότερο επίπεδο πέντε ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v