Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η άνοδος του ευρώ έναντι του δολαρίου

Σε υψηλό δυο μηνών κινείται το ευρώ, διευρύνοντας το ράλι των τελευταίων δυο εβδομάδων, με την «βοήθεια» των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο του Ταμείου Στήριξης. Στα 1,3669 δολάρια η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

Σε υψηλό δυο μηνών κινείται το ευρώ, διευρύνοντας το ράλι των τελευταίων δυο εβδομάδων, με την «βοήθεια» των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο του Ταμείου Στήριξης.

Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφώνονταν σε 1,3669 δολάρια, έχοντας αγγίξει τα 1,3688 δολάρια νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου. Το ευρώ βλέπει πλέον την επόμενη σημαντική αντίσταση, στα 1,3742 δολάρια και στη συνέχεια στα 1,3786 δολάρια.

Ουσιαστικά αμετάβλητο το ευρώ έναντι του γεν, στα 112,50 γεν, ενώ η ισοτιμία δολαρίου/γεν διαμορφώνονταν στα 82,45 γεν.

Πτωτικά κινείται η στερλίνα έναντι του δολαρίου (στα 1,5805 δολάρια), ενώ το ευρώ –για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες- διαμορφώνεται υψηλότερα των 86 πενών, μετά την ανακοίνωση της απροσδόκητης συρρίκνωσης του βρετανικού ΑΕΠ το δ' τρίμηνο του 2010.

Αντιθέτως, σημαντικά κέρδη τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι της στερλίνας καταγράφει το Ελβετικό φράγκο, με την ισοτιμία του έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος να διαμορφώνεται σε 1,2894 φράγκα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v