Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από το $1,34 το ευρώ

Πάνω από το $1,34 διαπραγματεύεται το ευρώ καθώς οι αγορές διαβλέπουν αλλαγή της θέσης της EKT ως προς τη μεσοπρόθεσμη πορεία των επιτοκίων, μετά τις δηλώσειςTrichet αλλά και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία.

Πάνω από το $1,34 διαπραγματεύεται το ευρώ καθώς οι αγορές διαβλέπουν αλλαγή της θέσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως προς τη μεσοπρόθεσμη πορεία των επιτοκίων, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Jean-Claude Trichet περί βραχυπρόθεσμων πληθωριστικών πιέσεων αλλά και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό στη Γερμανία.

Η ανοδική πορεία του ενιαίου νομίσματος ξεκίνησε από χθες (Πέμπτη) όταν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν πως η Ε.Ε. οδεύει σε ένα διευρυμένο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Έπειτα από προσωρινή παύση, η ανοδική πορεία συνεχίζεται σήμερα και το ενιαίο νόμισμα διαπραγματεύεται στο 1,3440 δολάριο.

Τα σενάρια περί αναθεώρησης της νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ επιβεβαιώνονται από την ενίσχυση του εναρμονισμένου δείκτη πληθωρισμού στη Γερμανία στο υψηλότερο επίπεδο δύο ετών τον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε στο 1,9% από 1,6% τον προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για την ταχύτερη αύξηση του δείκτη από τον Οκτώβριο του 2008.

Οι αναλυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης, καθώς εκτιμάται πως και τον Δεκέμβριο ξεπέρασε τον στόχο της ΕΚΤ, αγγίζοντας το 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v