Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία του ευρώ

Ενόσω εντείνονται οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και με δημοσιεύματα να στοχεύουν πλέον στην Πορτογαλία, το ευρώ κινείται πτωτικά αγγίζοντας νέο χαμηλό δύο μηνών, στα 1,3237 δολ.

Καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και με δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ήδη ασκούνται πιέσεις προς την Πορτογαλία να ακολουθήσει τον δρόμο της Ιρλανδίας και της Ελλάδας και να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης, το ευρώ κινείται εκ νέου πτωτικά σε νέο χαμηλό δύο μηνών, στα 1,3237 δολ.

Επισημαίνεται ότι δημοσίευμα των Financial Times Deutschland ανέφερε ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ασκούν πιέσεις στην Πορτογαλία να ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα για την Ισπανία. Ακολούθησε μπαράζ διαψεύσεων, από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Λισσαβόνας, αλλά και τον ίδιο τον Jose Manuel Barroso, με αποτέλεσμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να καλύψει μέρος από το χαμένο έδαφος καθώς διαπραγματεύεται στα 1,3245 δολ.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 111,050 γιεν, στο 0,8437με τη στερλίνα και στο 1,3250 με το ελβετικό φράγκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v