Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό ρεκόρ δολαρίου έναντι ελβετικού φράγκου

Στην ασφάλεια του ελβετικού φράγκου και των πολύτιμων μετάλλων στρέφονται και πάλι οι επενδυτές, καθώς συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η πτωτική πορεία του δολαρίου, ενώ η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 1,400 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην ασφάλεια του ελβετικού φράγκου και των πολύτιμών μετάλλων στρέφονται και πάλι οι επενδυτές, καθώς συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η πτωτική πορεία του δολαρίου, ενώ η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 1,400 δολάρια ανά ουγκιά.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε σε νέο αρνητικό ρεκόρ έναντι του ελβετικού αγγίζοντας τα 0,9439 φράγκα. Έναντι του ευρώ, το ελβετικό νόμισμα επίσης κινήθηκε ανοδικά, στα 1,2495 φράγκα. Ο δείκτης δολαρίου (που καταγράφει την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων) υποχωρεί για τέταρτη ημέρα, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτωτική πορεία από τις 29 Σεπτεμβρίου. Έναντι του ευρώ, το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύεται στα 1,3202 δολ.

Συνεπεία της πτωτικής πορείας του δολαρίου, τα προθεσμιακά συμβόλαια Φεβρουαρίου για τον χρυσό καταγράφουν άνοδο 1,6%, στα 1.405 δολάρια ανά ουγκιά. Άνοδο της τάξεως του 0,3% καταγράφει η τιμή του χαλκού, στα 4,29 δολ. ανά λίβρα σε νέο ιστορικό υψηλό. Κέρδη της τάξεως του 1% καταγράφεται παράλληλα στις τιμές του παλλαδίου και της πλατίνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v