Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στο ευρώ - Κάτω από τα 1,27 δολ.

Υποχώρηση του ευρώ, ακόμη και κάτω από τα 1,27 δολ, προκάλεσε η προτροπή της Bundesbank για διατήρηση των έκτακτων μέτρων ρευστότητας της ΕΚΤ μέχρι το α΄τρίμηνο του 2011.

Σημαντική υποχώρηση του ευρώ, ακόμη και κάτω από τα 1,27 δολ. καταγράφεται στην αγορά συναλλάγματος μετά τις δηλώσεις του Axel Weber, αλλά και τις συνεχιζόμενες ανησυχίες περί διεθνούς επιβράδυνσης που στρέφουν τους επενδυτές σε ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως το δολάριο.

Ο επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε πως θα ήταν «σοφό» να διατηρηθούν τα έκτακτα μέτρα ρευστότητας της ευρωτράπεζας καθόλη την διάρκεια του 2010. Η όποια συζήτηση για απόσυρση των μέτρων ρευστότητας θα πρέπει να τοποθετηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2011, δήλωσε ο κ. Weber.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο επικεφαλής της Fed του St Louis, ο κ. James Bulard, δήλωσε πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να διευρύνει τις αγορές ομολόγων, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Οι δηλώσεις αυτές, εκλήφθηκαν από την αγορά ως έμμεσες προειδοποιήσεις για την επιβράδυνση της διεθνούς οικονομίας, με αποτέλεσμα το ευρώ να υποχωρεί κατά 1%, ακόμη και στα 1,2686 δολ..

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v