Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 1,25 το ευρώ μετά τα στοιχεία της ανεργίας

Στα 1,25 δολ. διαπραγματεύεται το ευρώ μετά τα στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη, η οποία διατηρήθηκε αμετάβλητη στο 10%. Στάση αναμονής των επενδυτών ενόψει της ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στα 1,25 δολ. διαπραγματεύεται το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος μετά την ανακοίνωση των θετικών στοιχείων για την ευρωπαϊκή αγορά εργασίας. Οι επενδυτές στην αγορά συναλλάγματος ωστόσο, τηρούν ακόμη στάση αναμονής ενόψει και των αντίστοιχων στοιχείων που ανακοινώνονται στις 15:30 ώρα Ελλάδος για την αμερικανική οικονομία.

Η ανεργία στην ευρωζώνη παρέμενε αμετάβλητη τον Μάιο στο 10%, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για μικρή ενίσχυση στο 10,1%. Εξέλιξη που αρκετοί αναλυτές εκλαμβάνουν ως ένδειξη μη περαιτέρω επιβράδυνσης στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας και κατ’ επέκταση στην αναπτυξιακή πορεία της ευρωζώνης.

Για τις ΗΠΑ προβλέπεται οριακή άνοδος του ποσοστού στο 9,8% τον Ιούνιο από 9,7% τον Μάιο.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα από χθες κινείται ανοδικά έναντι του ευρώ καθώς καταλαγιάζουν οι ανησυχίες για την επάρκεια ρευστότητας στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο μετά και τα στοιχεία για την συμμετοχή στις δημοπρασίες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Έναντι του ευρωπαϊκού φράγκου διαπραγματεύεται στα 1,3329 φράγκα και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος στα 109,95 γεν.

«Φαίνεται πως οι επενδυτές είχαν προετοιμαστεί για τα χειρότερα στην ευρωζώνη και τώρα κυριαρχεί η ανακούφιση ότι δεν συνέβησαν τα χειρότερα» αναφέρουν και οι αναλυτές της UBS σε σχόλιό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v