Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις για το ευρώ

Ξεθυμαίνει το πρόσφατο ράλι του ευρώ, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να κινείται σταθεροποιητικά σήμερα, κοντά στο 1,2279 δολ., μετά το υψηλό ενός μήνα που είχε καταγράψει την Δευτέρα.

Ξεθυμαίνει το πρόσφατο ράλι του ευρώ, με το ευρωπαϊκό νόμισμα να κινείται σταθεροποιητικά σήμερα μετά το υψηλό ενός μήνα που είχε καταγράψει την Δευτέρα στο 1,2490 δολ. Στην αγορά του Λονδίνου το ευρώ είναι σχεδόν στάσιμο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,2279 δολ..

Το ελβετικό φράγκο συνεχίζει την ανοδική του πορεία, κοντά στα ιστορικά υψηλά, καθώς κινείται στα 1,3585 φράγκα έναντι του ευρώ στην ηλεκτρονική πλατφόρμα EBS.

Από την μία πλευρά, οι επενδυτές αμφισβητούν πλέον την πραγματική διάσταση της κινεζικής «υπόσχεσης» περί διεύρυνσης της διακύμανσης του γουάν. Από την άλλη, η υποχώρηση των χρηματιστηρίων και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, στρέφει τα επενδυτικά κεφάλαια σε κατ’ εξοχήν «ασφαλέστερες» τοποθετήσεις όπως θεωρείται το αμερικανικό νόμισμα και το ελβετικό φράγκο. Η τάση αυτή ενισχύεται και από τις ανησυχίες για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο κυρίως μετά την υποβάθμιση της γαλλικής ΒΝΡ από τον οίκο Fitch και τις προβλέψεις της S&P για αυξημένες επισφάλειες στον ισπανικό τραπεζικό κλάδο.

Η αντίδραση των επενδυτών στην ανακοίνωση του ευρωπαϊκού δείκτη ΡΜΙ (υποχώρησε τον Ιούνιο στο 56 από 56,4 τον προηγούμενο μήνα) ήταν ουδέτερη καθώς τηρείται στάση αναμονής ενόψει της ολοκλήρωσης της διήμερης συνεδρίασης της Fed.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v