Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη για ευρώ έως το $1,1982

Σε τροχιά ανάκαμψης μετά το «σφυροκόπημα» πωλήσεων της Δευτέρας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με την ανοδική, πάντως, πορεία του να αποδίδεται σε short covering από τους αναλυτές.

Σε τροχιά ανάκαμψης μετά το «σφυροκόπημα» πωλήσεων της Δευτέρας το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με την ανοδική, πάντως, πορεία του να αποδίδεται σε short covering από τους αναλυτές.

Το ευρώ έφτασε έως και το 1,1982 δολ. στις αγορές της Ασίας, ενώ ανέκαμψε και έναντι του γεν -μετά το χαμηλό 8,5 ετών που άγγιξε τη Δευτέρα 7/6-, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι μπορεί να ανακτήσει το επίπεδο τεχνικής στήριξης των 111 γεν ανά ευρώ.

Το ευρώ "χτύπησε" σήμερα νέο ιστορικό χαμηλό έναντι του ελβετικού φράγκου, στα 1,3785 φράγκα.

Πάντως, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με δεδομένο ότι η κρίση χρέους στην Ευρώπη βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ στήριξη στο ευρώ πρόσφερε και ο πρόεδρος της Fed κ. Ben Bernanke, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν δεσμευτεί να λάβουν μέτρα και παράλληλα διαθέτουν τα απαραίτητα κεφάλαια προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση.

Οι αναλυτές, όμως, διατηρούν τον σκεπτικισμό τους. «Οι αγορές διατηρούν την "ευαισθησία" τους για κάθε αρνητική είδηση που προέρχεται από την Ευρώπη και είναι πολύ δύσκολο το ευρώ να ανακτήσει το επίπεδο του 1,20 δολ.», τονίζει στο Reuters ο κ. Kazuyuki Kato, αναλυτής της Mizuho Trust & Banking.

Παράλληλα δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού "Der Spiegel", το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας, υποστηρίζει ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας μπορεί να "μπλοκάρει" έστω και προσωρινά το πρόγραμμα στήριξης των 750 δισ. ευρώ, μετά από καταγγελία βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Peter Gauweiler. Αν και το εν λόγω δημοσίευμα δεν φαίνεται να επηρεάζει την πορεία του ευρώ, αποκαλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τον "κλοιό αρνητικής φημολογίας" στον οποίο είναι εγκλωβισμένο το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v