Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 4ετίας το ευρώ, έως $1,1990

Σε νέα χαμηλά τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου υποχωρεί το ευρώ ενώ διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβετικού φράγκου, καθώς παραμένουν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Σε νέα χαμηλά τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου υποχωρεί το ευρώ ενώ διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβετικού φράγκου, πιεζόμενο και από λήξεις παραγώγων, ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Το ευρώ υποχώρησε έως και κάτω από το 1,2 δολάριο, ενώ οι αναλυτές τονίζουν ότι θα παραμείνει «υπό πίεση», ενώ ακόμη και εάν τα στοιχεία για την αμερικανική ανεργία (τα οποία ανακοινώνονται σήμερα) είναι χειρότερα από το αναμενόμενο, η όποια ανάκαμψη του νομίσματος αναμένεται ότι θα είναι βραχύβια. Την ίδια στιγμή το δολάριο ανακτά την θέση του ως επενδυτικό καταφύγιο.

Εν τω μεταξύ, το ευρώ καταγράφει κάθετη πτώση έναντι του ελβετικού φράγκου, υποχωρώντας έως τα 1,3865 φράγκα από ισοτιμία άνω του 1,4 φράγκου νωρίτερα, υποχωρώντας σε ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβετικού νομίσματος.

Εναντι του δολαρίου, το ευρώ διολίσθησε έως το 1,1990 δολ., στην ηλεκτρονική πλατφόρμα EBS, και κινείται αυτή την ώρα 1,3% χαμηλότερα στα 1.2005 δολ.

Κέρδη 0,29% καταγράφει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του γεν φθάνοντας στα 112,98 γεν ανά ευρώ, ενώ ενισχύεται οριακά κατά 0,07% έναντι της στερλίνας στις 0,8325 στερλίνες ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v