Πτώση δολαρίου έναντι γεν, ευρώ

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων ενισχύθηκε το γεν έναντι του δολαρίου, αντιδρώντας θετικά στα αποτελέσματα των ιαπωνικών εκλογών. Συνεχίζεται η πτώση του ”πράσινου” νομίσματος έναντι του ευρώ, λόγω των εκτιμήσεων για το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα.

Στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων ενισχύθηκε το γεν έναντι του δολαρίου στις ευρωπαϊκές συναλλαγές, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα αντέδρασε θετικά στα αποτελέσματα των ιαπωνικών εκλογών.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Junichiro Koizumi κέρδισε την πλειοψηφία στην Ανω Βουλή, εξασφαλίζοντας την παραμονή στην εξουσία και την διατήρηση της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει μέχρι σήμερα.

Το γεν ενισχύεται στα 107,57 δολάρια και τα 133,79 γεν ανά ευρώ έναντι 134,3 γεν ανά ευρώ στο προηγούμενο κλείσιμο.

Το ευρώ κινείται στα 1,2433 δολάρια, καθώς αναμένονται υποτονικές μακρο-οικονομικές ειδήσεις από τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα. Την Παρασκευή το ευρώ έκλεισε στα καλύτερα επίπεδα από τις 18 Μαρτίου, στα 1,2424 δολάρια.

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ παρέμεινε σε επίπεδα ρεκόρ, οι λιανικές πωλήσεις επιβραδύνθηκαν και οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν με μικρότερο από τον αναμενόμενο ρυθμό.

Αναλυτές αναφέρουν ότι, όσο η Fed διατηρεί πολιτική μικρών αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια, το δολάριο θα παραμένει πιεσμένο και προβλέπουν ότι στις ερχόμενες εβδομάδες η ισοτιμία με το ευρώ θα διαμορφωθεί στα 1,25 δολ. ανά ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v