Τρομοφόβοι πιέζουν το δολάριο

Σε πολύμηνα χαμηλά έναντι του ευρώ και των υπολοίπων νομισμάτων με υψηλότερα επιτόκια κινείται το δολάριο την Παρασκευή, καθώς περιορίζεται η προοπτική για δυναμική αύξηση στα αμερικανικά επιτόκια και αυξάνονται οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικά εδάφη.

Σε πολύμηνα χαμηλά έναντι του ευρώ και των υπολοίπων νομισμάτων με υψηλότερα επιτόκια κινείται το δολάριο την Παρασκευή, καθώς περιορίζεται η προοπτική για επιθετική αύξηση στα αμερικανικά επιτόκια και αυξάνονται οι φόβοι για τρομοκρατική επίθεση σε αμερικανικά εδάφη.

Η πτώση του πράσινου νομίσματος μεταδόθηκε και στην ισοτιμία με το γεν, με αποτέλεσμα το δολάριο να κινείται σε χαμηλό μιας εβδομάδας έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, σβήνοντας τα κέρδη που είχε αργά αλλά σταθερά εξασφαλίσει εν όψει των εκλογών για την Άνω Βουλή στην Ιαπωνία την Κυριακή.

Οι ροές προς ισοτιμίες με υψηλότερη απόδοση που είχαν δρομολογηθεί μετά τη συνεδρίαση της Fed για τα επιτόκια και τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση διογκώθηκαν με το ”καμπανάκι” που έκρουσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για την πιθανότητα να εκδηλωθεί μεγάλης κλίμακας τρομοκρατική επίθεση στη χώρα πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Αναλυτές αναφέρουν ότι και η νέα άνοδος των τιμών του πετρελαίου συνέβαλε στην πτώση του δολαρίου, καθώς τους τελευταίους μήνες το αμερικανικό νόμισμα και το πετρέλαιο έχουν διαμορφώσει μια στενότερη σχέση και όποτε το πετρέλαιο παρουσιάζει έντονες ανοδικές τάσεις, η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου τείνει να ενισχύεται.

Το ευρώ ενισχύθηκε μέχρι τα 1,2421 δολάρια, τα υψηλότερα επίπεδα από τις 18 Μαρτίου και κινείται το πρωί στα 1,2414 δολάρια.

Η στερλίνα διαμορφώνεται στα 1,8556 δολάρια από 1,85 δολ. χθες, ενώ το δολάριο Καναδά ενισχύθηκε σε νέο υψηλό τριμήνου στα 1,3138 δολάρια και το δολάριο Αυστραλίας στα 72,35 σεντς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v