Το γεν παρασύρει το ευρώ χαμηλότερα

Σε στρατηγική της ιαπωνικής κυβέρνησης για τόνωση των εξαγωγών αποδίδεται η υποχώρηση του γεν κατά 0,5% απέναντι σε δολάριο και ευρώ. Το ευρώ, αφού κινήθηκε πτωτικά από το επίπεδο των 88,3 σεντς, εναντι του αμερικανικού νομίσματος, διαμορφώνεται τώρα στο επίπεδο των 87,4 σεντς

Ανοδικά κινείται κατά το πρωινό της Δευτέρας το δολάριο, έναντι του γεν (+0,5%), αφού ανέκτησε αρκετό από το χαμένο έδαφος της προηγούμενης εβδομάδας. Όπως εκτιμούν αναλυτές, η πολιτική του ιαπωνικού υπουργείου οικονομικών, φαίνεται να επιθυμεί τη συγκράτηση του γεν σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, προσπαθώντας να τονώσει τις εξαγωγές.

Εξάλλου, πτωτικά κινήθηκε το ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του αμερικανικού, ευρισκόμενο τώρα στα επίπεδα των 87,4 σεντς, αφού δεν μπόρεσε να διατηρήσει τα κέρδη του, μετά την υποχώρηση του γεν. Με ενδιαφέρον για την ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος αναμένεται εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα η σύνοδος κορυφής στη Βαρκελώνη, όπου πιθανές δυσκολίες που θα ανακύψουν στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, θα ασκήσουν αρνητική επιρροή.

Μισή ποσοστιαία μονάδα κέρδισε το ευρώ έναντι του γεν, ανακάμπτοντας και αυτό από τις απώλειες που κατέγραψε έναντι του ιαπωνικού νιομίσματος την προηγούμενη εβδομάδα. Η διαμόρφωση της ισοτιμίας, πρέπει να αποδοθεί στην υποχώρηση του ίδιου του γεν, παρά στις ανοδικές τάσεις του ευρωπαϊκού νομίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v