Σημαντική ενίσχυση του γεν

Σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται το ιαπωνικό νόμισμα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, γεγονός το οποίο οφείλεται στην άνοδο του χρηματιστηρίου του Τόκιο, μετά την αναβάθμισή του από τη Merrill Lynch.

Σημαντικά ενισχυμένο εμφανίζεται το ιαπωνικό νόμισμα στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, και διαμορφώνεται στα 128,91 γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και στα 113,25 γεν ανά ευρώ. Η ενίσχυση του γεν οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άνοδο του χρηματιστηρίου του Τόκιο.

Η αναβάθμιση των προοπτικών της ιαπωνικής χρηματιστηριακής αγοράς για το 2002 από τη Merrill Lynch, έδωσε ώθηση στο χρηματιστήριο του Τόκιο και ενίσχυσε όπως ήταν φυσικό τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα.

Να σημειωθεί ότι προ της σύστασης της Merrill Lynch είχε προηγηθεί αυτή της Credit Suisse First Boston. Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 23% από τον περασμένο μήνα, όταν είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 ετών.

Σημαντική ώθηση στο γεν έδωσαν και τα μέτρα ενίσχυσης της χρηματιστηριακής αγοράς που πήρε η ιαπωνική Κυβέρνηση. Από τις αρχές της εβδομάδας το γεν έχει ενισχυθεί κατά 3% περίπου, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών της αγοράς, ενδέχεται να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι του δολαρίου. Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου διαμορφώνεται στα 87,82 σέντς ανά ευρώ από 87,90 σέντς το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v