Ενίσχυση γεν έναντι ευρώ και δολαρίου

Ενισχυμένο εμφανίζεται το ιαπωνικό νόμισμα έναντι των δύο άμεσων ανταγωνιστών του (ευρώ/δολάριο) μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι προτίθεται να αυξήσει την προσφορά χρήματος στην οικονομία.

Ενισχυμένο εμφανίζεται το ιαπωνικό νόμισμα έναντι των δύο άμεσων ανταγωνιστών του (ευρώ/δολάριο) μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι προτίθεται να αυξήσει την προσφορά χρήματος στην οικονομία. Ο διοικητής της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει σκληρότερα μέτρα προκειμένου να βγεί η χώρα από την ύφεση. Το γεν διαμορφώνεται στα 115,85 γεν ανά ευρώ, από 116 γεν χθες το βράδυ. Η ισοτιμία του γεν έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στα 133,85 γεν.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρεί έναντι του δολαρίου, και διαμορφώνεται στα 0,8658 δολάρια. Οι χθεσινές δηλώσεις Γκρίνσπαν δεν ”βοήθησαν” το ευρωπαϊκό νόμισμα, καθώς η αργή ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και την ευρωπαϊκή οικονομία. Να σημειωθεί επίσης ότι σήμερα ανακοινώθηκαν και τα στοιχεία για την εξέλιξη της ανεργίας στη Γαλλία, η οποία παρέμεινε στο 9% και κατά τον μήνα Ιανουάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v