Ευρώ: Ανοδικές τάσεις λόγω Ifo

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει το ευρωπαϊκό νόμισμα, ύστερα και από την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού ινστιτούτου Ifo.

Η ανακοίνωση του γερμανικού ινστιτούτου Ifo για την άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία, οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Οι αναλυτές σχολιάζουν ότι η θετική ανακοίνωση σχετικά με το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία είναι σε θέση να οδηγήσει σε κέρδη το ευρωπαϊκό νόμισμα.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ωστόσο ότι το ευρώ δεν κατόρθωσε να σταθεροποιηθεί στο όριο των 87,70-87,80 σεντς έναντι του δολαρίου στη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, εκφράζοντας ανησυχίες για τη δυνατότητα στήριξης του νομίσματος. Αυτή τη στιγμή το ευρώ κινείται στα 87,14 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Το δολάριο ενίσχυσε τα κέρδη του έναντι του γεν στα 133,91, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα δέχεται πιέσεις εν όψει της αυριανής ανακοίνωσης των αντιπληθωριστικών μέτρων της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v