Σταθερά πάνω από τα 87 σέντς το ευρώ

Πάνω από τα 87 σέντς εξακολουθεί να κινείται το ευρώ, μετά τις θετικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη του πληθωρισμού στη Γερμανία. Το απόγευμα η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου διαμορφωνόταν στα 87,31 δολάρια.

Πάνω από τα 87 σέντς εξακολουθεί να κινείται το ευρώ, μετά τις θετικές εκτιμήσεις για την εξέλιξη του πληθωρισμού στη Γερμανία. Οπως επισήμαιναν αναλυτές της αγοράς, η συρρίκνωση του πληθωρισμού στα κρατίδια της Γερμανίας, εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν την τιμή του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Το απόγευμα η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου διαμορφωνόταν στα 87,31 δολάρια, ενώ η ισοτιμία του ευρώ έναντι της λίρας Αγγλίας διαμορφωνόταν στις 0,6111 λίρες και έναντι του γεν 117,01 γεν ανά ευρώ. Η ισοτιμία του δολαρίου έναντι της λίρας Αγγλίας διαμορφώνεται στα 1,4260 δολάρια ανά λίρα Αγγλίας, ενώ έναντι του γεν ήταν 134,22 γεν ανά δολάριο

Το αμερικανικό νόμισμα δέχθηκε σημαντική στήριξη μετά τη γνωστοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία ο δείκτης βασικών οικονομικών δεικτών ενισχύθηκε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο περισσότερο από το αναμενόμενο (0,6%) ενώ το εμπορικό έλλειμμα σε ετήσια βάση σημείωσε στο 2001 μείωση, για πρώτη φορά από το 1995 και σε ποσοστό 8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v