Στα 87 σέντς αντιστέκεται το ευρώ

Πάνω από τα επίπεδα των 87 σεντς κινείται και σήμερα το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, έχοντας ωστόσο καταγράψει ενδοσυνεδριακό χαμηλό κάτω από το όριο των 87 σέντς.

Πάνω από τα επίπεδα των 87 σεντς κινείται και σήμερα το ευρώ στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος, έχοντας ωστόσο καταγράψει ενδοσυνεδριακό χαμηλό κάτω από το όριο των 87 σέντς. Η ”νωθρότητα” του ευρωπαϊκού νομίσματος αποδίδεται στη μείωση των καταναλωτικών δαπανών στη Γαλλία καθώς επίσης και στην αναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ.

Το ιαπωνικό νόμισμα ενισχύεται ελαφρώς έναντι του αμερικανικού, ενώ η ισοτιμία ευρώ γεν εμφανίζει σημάδια σταθεροποίησης. Η ισοτιμία ευρώ γεν διαμορφώνεται στα 116,42 γεν ανά ευρώ, ενώ υποχωρεί έναντι του δολαρίου, καθώς διαμορφώνεται υψηλότερα των 134,23 γεν.

Το απόγευμα το ευρώ διαμορφωνόταν στα 87,09 σεντς, έναντι 87,03 σεντς το πρωί και 86,92 σεντς χθες το βράδι. Να σημειωθεί ότι ενωρίτερα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου υποχωρούσε στα 86,93 σεντς ανά ευρώ, γεγονός το οποίο οφείλεται στην αύξηση των τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ κατά 0,2% τον Ιανουάριο, η οποία ενίσχυσε τη ζήτηση του δολαρίου και επιβεβαίωσε όσους κάνουν λόγο για ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v