Ευρώ: Πιέσεις από την πτώση του γερμανικού ΑΕΠ

Έντονες πιέσεις δέχεται το ευρώ υποχωρώντας κάτω από τα 86,50 σεντς έναντι του δολαρίου, με αιχμή τα απογοητευτικά στοιχεία του γερμανικού ΑΕΠ του δ΄ τριμήνου του 2001, αλλά και τις ανησυχίες αναλυτών για την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει το ευρωπαϊκό νόμισμα, που δέχεται τις αρνητικές επιδράσεις από την ανακοίνωση της συρρίκνωσης του γερμανικού ΑΕΠ αλλά και τις ανησυχίες αναλυτών για την οικονομία της ευρωζώνης.

Επιπλέον, οι προσπάθειες της γερμανικής κυβέρνησης να εμποδίσει την εξαγορά του χρεωμένου ομίλου του Κίρχ, Kirch Gruppe, από τον Ρούπερτ Μέρντοχ, ασκούν σημαντική επίδραση στο ευρώ, καθώς αναμένεται να αποθαρρύνει πιθανές μελλοντικές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε κάτω από τα 86,50 σεντς έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με τους αναλυτές να επισημαίνουν την αδυναμία του νομίσματος να επωφεληθεί από την πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Πτωτικές τάσεις καταγράφει και το γεν, με την τιμή του να κυμαίνεται στα 116,32 έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος και στα 134,62 έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v