Ο Γκρίνσπαν στηρίζει το δολάριο

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα το οποίο διαπραγματεύεται μεταξύ 0,8627 - 0,8660 δολαρίων. Το δολάριο στηρίζεται από την εκτίμηση του προέδρου της Fed Α. Γκρίνσπαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει με ήπιους ρυθμούς από την ύφεση.

Σταθεροποιητικά κινείται το ευρωπαϊκό νόμισμα το οποίο διαπραγματεύεται μεταξύ 0,8627 - 0,8660 δολαρίων από 0,8640 δολάρια χθες το βράδι. Το δολάριο στηρίζεται από την εκτίμηση του προέδρου της Fed Α. Γκρίνσπαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει με ήπιους ρυθμούς από την ύφεση.



Οριακά αρνητική επίπτωση είχε στο ευρωπαϊκό νόμισμα η σημερινή ανακοίνωση ότι το ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο στη Γερμανία υποχώρησε σε τριμηνιαία βάση κατά 0,3%. Η συρρίκνωση του ΑΕΠ για δεύτερο συνεχές τρίμηνο στη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ επιβεβαιώνει ότι η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε ύφεση.

Προσωρινή θετική επίπτωση είχε στο ευρώ η χθεσινή ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo το Φεβρουάριο στη Γερμανία παρουσίασε μεγαλύτερη της αναμενομένης άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών. Το ενδιαφέρον της αγοράς εστιάζεται, επίσης, στην ανακοίνωση των στοιχείων για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιανουαρίου στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v