Σημαντική ενίσχυση γεν

Σημαντικά ενισχυμένο κατά τις σημερινές συναλλαγές εμφανίζεται το ιαπωνικό νόμισμα, μετά το εντυπωσιακό κλείσιμο του Nikkei (5,9%). Το ευρώ επανακάμπτει από τα πρωινά του επίπεδα μετά τη μικρή ενίσχυση της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων επιχειρηματιών και καταναλωτών.

Επανακάμπτει από τα πρωινά του επίπεδα το ευρώ έναντι του δολαρίου, κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος μετά τη μικρή ενίσχυση κατά το μήνα Φεβρουάριο της εμπιστοσύνης των ευρωπαίων επιχειρηματιών και καταναλωτών.



Σημαντικά ενισχυμένο κατά τις σημερινές συναλλαγές εμφανίζεται το ιαπωνικό νόμισμα, μετά το εντυπωσιακό κλείσιμο του Nikkei (5,9%) στο χρηματιστήριο του Τόκια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τις 21 του περασμένου Μαρτίου. To γεγονός αυτό αύξησε σημαντικά τη ζήτηση για ιαπωνικό νόμισμα, ενισχύοντας τη συναλλαγματική του ισοτιμία έναντι τόσο του ευρώ όσο και του δολαρίου.

Το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφωνόταν στα 86,75 σέντς έναντι 86,36 σεντς το πρωί και 86,48 σεντς στο κλείσιμο της Παρασκευής. Η ισοτιμία του ευρώ με το γεν διαμορφώνεται στα 114,27 γεν ανά ευρώ, έναντι 114,82 γεν ανά ευρώ το πρωί και 115,3 γεν ανά ευρώ στο κλείσιμο της Παρασκευής. Η ισοτιμία δολαρίου γεν διαμορφώνεται στα 132,32 γεν, έναντι 132,80 γεν το πρωί και 133,3 γεν την Παρασκευή.

Αναλυτές, εκτιμούν ότι οι επενδυτές έχουν αυτή τη βδομάδα στραμμένη την προσοχή τους στα στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή για την απασχόληση και την ανεργία στις ΗΠΑ. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι το δολάριο δεν αίνεται να επωφελείται τελευταία από τις ανακοινώσεις σημαντικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, όπως έγινε και με την άνοδο του αμερικανικού ΑΕΠ στο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v