Ανοδος του γεν, ελαφρές πιέσεις στο ευρώ

Υψηλότερα κατά μισή ποσοστιαία μονάδα κινείται το ιαπωνικό νόμισμα απέναντι στο ευρώ και το δολάριο, μετά το ράλι στο οποίο επιδόθηκε ο Nikkei (+5,9%). Ελαφρές πιέσεις ασκούνται στο ευρώ, μετά την οριακή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης και τη στασιμότητα της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη.

Η ανακοίνωση της επιχειρηματικής και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην ευρωζώνη, δεν τροποποίησε τις ελαφρές πιέσεις που δεχόταν το ευρώ από το πρωί, καθώς οι διακυμάνσεις στους δείκτες ήταν ηπιότερες του αναμενόμενου.

Ο δείκτης που δείχνει τις τάσεις στην οικονομία της ευρωζώνης διαμορφώθηκε για τον Ιανουάριο στο 99,2 από 99,1 και ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση ως το 99,4. Ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης εξάλλου, κινήθηκε ανοδικά στο -9 από -11, όπου βρισκόταν τον Ιανουάριο, ενώ αυτός της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης παρέμεινε αμετάβλητος στο -14. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τα μακροοικονομικά αυτά στοιχεία φανερώνουν την τάση της ευρωπαϊκής οικονομίας για σταθεροποίηση.

Αυτή την ώρα, το ευρώ κινείται στα επίπεδα των 86,40 σεντς απέναντι στο αμερικανικό νόμισμα.

Ωστόσο, η άνοδος του ιαπωνικού νομίσματος χαρακτηρίζει σήμερα τις χρηματογορές. Το γεν κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,5% απέναντι σε δολάριο και ευρώ, ακολουθώντας τα κέρδη (+5,90%) του Nikkei, στο χρηματιστήριο του Τόκιο, αλλά και την αισιοδοξία για περαιτέρω άνοδο του δείκτη.

Το γεν νωρίτερα διαπραγματευόταν στα 132,8 γεν προς 1 δολάριο και στα 114,8 γεν προς 1 ευρώ – επίδοση που αποτελεί υψηλό δύο εβδομάδων απέναντι και στα δύο νομίσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v