Υποχωρεί το δολάριο έναντι γεν - ευρώ

Σε υψηλά 3 μηνών κινείται το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθώς η διαφαινόμενη ανάκαμψη των οικονομιών, προκαλεί μεταφορές κεφαλαίων προς την ανατολή. Σημαντικά κέρδη καταγράφει και το ευρώ έναντι του δολαρίου, στα 88,25 σεντς.

Σημαντική άνοδο καταγράφει το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Το ευρωπαϊκό νόμισμα βρέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε υψηλό 45 ημερών, καθώς οι μετοχές στη Wall Street ακολουθούσαν την κατιούσα, παρά τις αισιόδοξες παρατηρήσεις Γκρίνσπαν για την αμερικανική οικονομία.

Όπως σχολιάζουν αμερικανοί αναλυτές, η διαφαινόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, οδηγεί τους επενδυτές στη μεταφορά κεφαλαίων προς άλλα νομίσματα, κυρίως δε προς το γεν.

Υποχώρηση σε χαμηλό 3 μηνών σημειώνει το δολάριο και έναντι του γεν και διαμορφώνεται στην ισοτιμία των 127 γεν ανά δολάριο.

Ο Α. Γκρίνσπαν σε δηλώσεις του ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής του κογκρέσου, εξέφρασε την άποψη, ότι η ισοτιμία του δολαρίου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις εισρέουσες στις ΗΠΑ επενδύσεις.

Το ευρώ καταγράφει ημερήσια υποχώρηση της τάξης του 2,5% έναντι του γεν και διαμορφώνεται σε 112,3 γεν προς 1 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v