Περιορίζει τα ”κέρδη” του το ευρώ

Περιορίζει τα πρωινά του ”κέρδη” το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Η ισοτιμία ευρώ /δολαρίου διαμορφώνεται στα 87,55 σεντς.

Περιορίζει τα πρωινά του ”κέρδη” το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου κατά τις σημερινές συναλλαγές στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος. Η ισοτιμία ευρώ /δολαρίου απομακρύνθηκε από τα 88 σεντς ανά ευρώ.

Στο μεταξύ το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί έναντι των δύο βασικών ανταγωνιστών του μετά από δηλώσεις του Ιάπωνα αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, υπεύθυνου για τις διεθνείς υποθέσεις οι οποίες πυροδότησαν φήμες πως η Ιαπωνία ενδέχεται να προχωρήσει σε πώληση γεν με σκοπό να συγκρατήσει την απότομη ενίσχυσή του.

Το ευρώ διαμορφώνεται στα 87,55 σεντς έναντι 87,94 σεντς το μεσημέρι και 87,99 σεντς το πρωί.

Η ισοτιμία του ευρώ με το ιαπωνικό νόμισμα διαμορφώνεται στα 112,68 γεν ανά ευρώ, έναντι 112,27 γεν ανά ευρώ το πρωί και 112,08 γεν ανά ευρώ χθες. Το δολάριο, διαμορφώνεται στα 128,10 γεν, έναντι 127,61 γεν το πρωί και 127,07 γεν χθες.

Η δημοσιοποίηση στοιχείων ότι η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν δεκαετίας επί τρία συνεχόμενα τρίμηνα αγνοήθηκε, καθώς το γεγονός είχε προεξοφληθεί. Να σημειωθεί ότι η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε 1,2% το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v