Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ριμπάουντ για το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% υψηλότερα στις 102,038, αφού υποχώρησε περίπου 1% την Παρασκευή. Το ευρώ χάνει 0,1% με την ισοτιμία στο 1,095 δολάριο.

Ριμπάουντ για το δολάριο

Ανοδικά κινείται το δολάριο, ανακτώντας ορισμένες από τις απώλειες της Παρασκευής, ενώ τα απογοητευτικά στοιχεία για τον κινεζικό πληθωρισμό επιβαρύνουν το κινεζικό γουάν.

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος παρακολουθεί το δολάριο έναντι ενός καλαθιού άλλων έξι νομισμάτων, διαπραγματεύεται 0,1% υψηλότερα στις 102,038, αφού υποχώρησε περίπου 1% την Παρασκευή. Το ευρώ χάνει 0,1% με την ισοτιμία στο 1,095 δολάριο.

Το δολάριο κατρακύλησε την Παρασκευή μετά τη δημοσίευση της μηνιαίας έκθεσης για την απασχόληση, η οποία έδειξε ότι η αύξηση θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ήταν η μικρότερη των τελευταίων δυόμισι ετών, εγείροντας αμφιβολίες για το πόσο υψηλότερα θα χρειαστεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια για να επιβραδύνει την οικονομία αρκετά και να επηρεάσει τον πληθωρισμό.

Ωστόσο, το δολάριο ανέκαμψε κάπως τη Δευτέρα, καθώς οι traders επανεκτίμησαν τα στοιχεία, σημειώνοντας ότι η έκθεση για την απασχόληση εξακολουθεί να καταγράφει ισχυρή αύξηση των μισθών, ένας μεγάλος παράγοντας που οδηγεί τον πληθωρισμό.

Η προσοχή θα στραφεί τώρα στην ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή της Τετάρτης για τον Ιούνιο, η οποία αναμένεται να δείξει ότι ο δείκτης αυξάνεται με τη χαμηλότερη ετήσια άνοδο από τον Μάρτιο του 2021.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v