Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το δολάριο κρατάει τα κέρδη του

Οι φόβοι για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο έχουν ηρεμήσει, καθώς διαφαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να φέρουν συμβιβασμό και αυτό δίνει ώθηση στους επενδυτές να επενδύσουν στο αμερικανικό νόμισμα.

Το δολάριο διατηρεί την καλή θέση του σήμερα, μετά τη μεγάλη άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης. Ωστόσο οι επενδυτές σημειώνουν ότι οι προοπτικές για το αμερικανικό νόμισμα παραμένουν αρνητικές, καθώς οδεύει για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο απωλειών.

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,4% και φτάνει στο 1,2347 δολάριο.

Οι παγκόσμιες αγορές είχαν αναταραχές αυτό τον μήνα, λόγω των κινήσεων του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών σε κινεζικά προϊόντα και τις απειλές για αντίποινα από το Πεκίνο.

Οι φόβοι για έναν παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο έχουν ηρεμήσει, καθώς διαφαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις μπορεί να φέρουν έναν συμβιβασμό και αυτό δίνει ώθηση στους επενδυτές να επενδύσουν στο δολάριο.

Υποστήριξη παίρνει και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία είχε μικρότερη, από την αναμενόμενη, επιβράδυνση στην ανάπτυξη της, το τέταρτο τρίμηνο.

Ο δείκτης δολαρίου, που μετράει την κίνηση του έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, κινείται ανοδικά κατά 0,1% και φτάνει στα 90,08.

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο υποχωρεί κατά 0,2% και βρίσκεται στα 106,63 γεν ανά δολάριο, χάνοντας τα χθεσινά κέρδη ύψους 1,43% - ήταν η μεγαλύτερη άνοδος από τις 11 Σεπτεμβρίου της περασμένης χρονιάς.

Η στερλίνα, σχεδόν αμετάβλητη, βρίσκεται στο 1,4068 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v