Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι εμπορικές εντάσεις κρατούν χαμηλά το δολάριο

Ο δείκτης δολαρίου είχε ανακάμψει τις προηγούμενες ημέρες, αφότου είχαν μειωθεί οι φόβοι των επενδυτών για το παγκόσμιο εμπόριο. Η είδηση ότι ο Τραμπ συζήτησε το θέμα με τον Γάλλο πρόεδρο και τη Γερμανίδα καγκελάριο δίνει νέες ανησυχίες.

Σε χαμηλό επίπεδο παραμένει ο δείκτης δολαρίου, καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, με τον Ντόναλντ Τραμπ να συζητά κοινή δράση με τη Γερμανία για την αντιμετώπιση των κινεζικών οικονομικών πρακτικών.

Ο δείκτης δολαρίου, έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, βρίσκεται στα 89,48. Είχε ανακάμψει τις προηγούμενες ημέρες αφότου είχαν μειωθεί οι φόβοι των επενδυτών για το παγκόσμιο εμπόριο.

Ωστόσο, τα νέα ότι ο Λευκός Οίκος συζήτησε το θέμα με τον Γάλλο πρόεδρο και τη Γερμανίδα καγκελάριο δίνουν σήμα ότι θα μπορούσαν να κλιμακωθούν οι εμπορικές εντάσεις.

Σε σχέση με το γεν, το αμερικανικό νόμισμα είναι 0,2% υψηλότερα, στα 105,66 γεν ανά δολάριο. Το ευρώ, με μικρές κινήσεις, βρίσκεται στο 1,2393 ενώ η στερλίνα σχεδόν αμετάβλητη είναι στο 1,4161 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v