Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

Το τουρκικό νόμισμα έφτασε να υποχωρεί ως το ιστορικό χαμηλό των 4,0375 λιρών ανά δολάριο, ενώ έναντι του ευρώ υποχωρούσε έως τις 4,9728 λίρες. Η πτώση δεν συνάδει με τα μακροοικονομικά θεμελιώδη της Τουρκίας, τονίζει ο οικονομικός σύμβουλος του Ερντογάν.

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η τουρκική λίρα

Η ισοτιμία τουρκικής λίρας/δολαρίου ξεπέρασε και τις 4 λίρες το βράδυ, καθώς οι ανησυχίες για την οικονομία της χώρας εντάθηκαν λόγω των φόβων των επενδυτών για παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο, ωστόσο ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως οποιοδήποτε επίπεδο πέραν των 3,85 λιρών/δολάριο είναι κερδοσκοπικό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τσεμίλ Ερτέμ δήλωσε στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT Haber πως η πτώση της λίρας δεν συνάδει με τα μακροοικονομικά θεμελιώδη της Τουρκίας και πως πιστεύει ότι η συναλλαγματική ισοτιμία θα σταθεροποιηθεί όταν ξεκαθαρίσει η πολιτική ατμόσφαιρα.

Λίγο νωρίτερα, η λίρα διαμορφώνονταν στο 3,9680 έναντι του δολαρίου, έχοντας υποχωρήσει το βράδυ στο ιστορικό χαμηλό των 4,0375 λιρών, σημαντικά χαμηλότερα και από το προηγούμενο ιστορικό χαμηλό των 3,98 λιρών. Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε σε ιστορικό χαμηλό και έναντι του ευρώ, στο 4,9728.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v