Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το δολάριο περιμένοντας τη Fed

Στο προσκήνιο η διήμερη συνεδρίαση της Fed και η συνέντευξη Τύπου του Τζερόμ Πάουελ. Οι επενδυτές αναμένουν αύξηση επιτοκίων στο 1,75% από 1,5% που είναι σήμερα. Τα καλά στοιχεία για τους μισθούς στη Βρετανία ενισχύουν τη στερλίνα.

Το δολάριο υποχωρεί σήμερα και χάνει το υψηλό σημείο που είχε… κατοχυρώσει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές πήραν κάποια κέρδη πριν την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Η πτώση του δολαρίου οδηγεί υψηλότερα το ευρώ και το γεν σήμερα.

Το ευρώ ενισχύεται 0,35% και φτάνει στο 1,2284 δολάριο, ενώ η στερλίνα καταγράφει μεγαλύτερα κέρδη κατά 0,5% φτάνοντας στο 1,4066 δολάριο, λόγω των θετικών στοιχείων για τους μισθούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι μισθοί ήταν 2,6% υψηλότεροι σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, την ώρα που η απασχόληση επέστρεψε σε ρεκόρ και το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,3%, στο πιο χαμηλό σημείο από το 1975.



Επιστρέφοντας στις ΗΠΑ, ο Τζερόμ Πάουελ, θα κάνει την πρώτη συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της Fed, στις 20:30 ώρα Ελλάδος.

Λόγω ανησυχιών για τους δασμούς στις εισαγωγές των ΗΠΑ, το δολάριο Αυστραλίας βρέθηκε σε χαμηλό τριών μηνών, στο 0,7679 δολάριο, αλλά γρήγορα ανέκαμψε. Αυτή την ώρα είναι στο 0,7686.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v