Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά παραμένει το ευρώ

Η οικονομία της ευρωζώνης ενδυναμώνεται και το ευρώ έχει καλή επίδοση το 2018. Πολλοί επενδυτές βλέπουν να συνεχίζεται η αδυναμία του δολαρίου φέτος λόγω των εμπορικών και δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ.

Κοντά σε υψηλό πέντε εβδομάδων βρίσκεται το ευρώ, καθώς υποχωρούν οι φόβοι ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου και οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε δυνατό ενιαίο νόμισμα.

Μετά τα κέρδη της Δευτέρας, το ευρώ, με μικρές ημερήσιες κινήσεις, φτάνει στο 1,2423 δολάριο, πλησιάζοντας το υψηλό του Φεβρουαρίου.

Πολλοί επενδυτές βλέπουν να συνεχίζεται η αδυναμία του δολαρίου φέτος λόγω των εμπορικών και δημοσιονομικών ελλειμμάτων των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα η οικονομία της ευρωζώνης ενδυναμώνεται και το ευρώ έχει καλή επίδοση το 2018. Παρόλα αυτά, τις τελευταίες εβδομάδες είχε υποχώρηση, λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών εμπορικού πολέμου.

Σύμφωνα με τον Valentin Marinov, επικεφαλής FX της Credit Agricole, η απομάκρυνση από τους εμπορικούς φόβους επιτρέπει στους επενδυτές να επικεντρωθούν ξανά στο ενδεχόμενο να προβεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε ταχύτερη, από την αναμενόμενη, σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Το γεν υποχωρεί 0,1% στα 105,51 γεν ανά δολάριο, μετά την άνοδο κατά 1,4% τη Δευτέρα, την πιο μεγάλη ενδοημερήσια αύξηση από τον Ιούνιο του 2017.

Ο δείκτης δολαρίου με μικρές απώλειες, έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων, βρίσκεται στα 89,26, ενώ η στερλίνα διολισθαίνει 0,5%, στο 1,4149 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v