Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 16 μηνών παραμένει το δολάριο έναντι του γεν

Στις αγορές προκλήθηκε αναστάτωση από την απόφαση για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων. Ακτίνα φωτός από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, με δηλώσεις του περί προσπάθειας να φτάσουν οι δύο χώρες σε συμφωνία.

Κοντά σε χαμηλό 16 μηνών κρατιέται το δολάριο σε σχέση με το γεν σήμερα. Οι επενδυτές ανησυχούν για τις προοπτικές του αμερικανικού νομίσματος, αν και η ανάκαμψη στα futures των αμερικανικών αγορών δίνουν κάποια στήριξη σε νομίσματα που σχετίζονται με υψηλές αποδόσεις – συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου Αυστραλίας.

Στην πρωινή συνεδρίαση στο Λονδίνο, είχε κέρδη 0,2% αφότου έχασε 1,2% την περασμένη εβδομάδα, στη μεγαλύτερη πτώση από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Στις αγορές προκλήθηκε αναστάτωση από την απόφαση για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων ύψους μέχρι και 60 δισ. δολαρίων. Βέβαια, ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, με δηλώσεις του περί προσπάθειας να φτάσουν οι δύο χώρες σε συμφωνία, δίνει μια ακτίνα φωτός…

Σε σχέση με ένα καλάθι σημαντικών νομισμάτων, ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί 0,2% και φτάνει στα 89,23, ενώ με απώλειες 0,28% φτάνει στα 105,03 γεν ανά δολάριο.

Το ευρώ με άνοδο 0,4% ξεπερνάει το 1,24 δολάριο – βρίσκεται στο 1,2408 – με τους επενδυτές να είναι bullish για το μέλλον του, ενώ η στερλίνα, με κέρδη 0,5%, φτάνει στο 1,4205 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v