Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά σε χαμηλό 14 μηνών το δολάριο έναντι του γεν

Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο, μετά και την παραίτηση του βασικού οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, το δολάριο κινείται χαμηλά σε σχέση με το γεν. Το ευρώ σχεδόν αμετάβλητο, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.

Σε χαμηλό σχεδόν 14 μηνών βρίσκεται σήμερα το δολάριο σε σχέση με το γεν, μετά την παραίτηση του βασικού οικονομικού συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου. Μία παραίτηση του αυξάνει τους φόβους για εμπορικό πόλεμο, καθώς ο Γκάρι Κον ήταν υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και κατά των δασμών στις εισαγωγές των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι η αποχώρηση του Γκάρι Κον θα ενθαρρύνει τις δυνάμεις εκείνες στην κυβέρνηση Τραμπ που είναι υπέρ του προστατευτισμού και υπέρ της επιβολής δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο.

«Η παραίτηση στον Λευκό Οίκο του επικεφαλής οικονομικού συμβούλου μπορεί να είναι η επιβεβαίωση που χρειάζονται οι παγκόσμιες αγορές ότι η προστατευτική πολιτική ατζέντα της αμερικανικής διακυβέρνησης είναι κάτι περισσότερο από ένα πολιτικό σόου», σημειώνουν οι υπεύθυνοι στρατηγικής της ING.

Το δολάριο υποχωρεί 0,4% σε σχέση με το γεν και φτάνει στα 105,45 γεν ανά δολάριο, κοντά στο χαμηλό 14 μηνών, των 105,24, που ήταν την Παρασκευή. 

Σε σχέση με ένα καλάθι σημαντικών νομισμάτων, ο δείκτης δολαρίου ελαφρώς χαμηλότερα, στα 89,56.

Το ευρώ σχεδόν αμετάβλητο στην ημερήσια κίνηση, βρίσκεται στο 1,2411 δολάριο, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το δολάριο Καναδά υποχωρεί 0,3% και φτάνει στο 0,7803 δολάριο.

Η στερλίνα, με μικρές αρνητικές κινήσεις κατά 0,1%, βρίσκεται στο 1,3871 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v