Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο ρίχνουν το δολάριο ΗΠΑ και Καναδά

«Το δολάριο Καναδά - σήμερα σε χαμηλό οκτώ μηνών - επηρεάζεται κυρίως από την άνοδο της ρητορικής για τον εμπορικό πόλεμο», σημειώνουν αναλυτές της Commerzbank. Υποχωρεί και το αμερικανικό δολάριο. Σε χαμηλό οκτώ ετών η κορώνα Σουηδίας.

Οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο από τους δασμούς του Αμερικανού Προέδρου στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου οδηγούν το δολάριο Καναδά κοντά σε χαμηλό οκτώ μηνών.  

Την ίδια ώρα, υποχωρεί και το αμερικανικό δολάριο και σε σχέση με το γεν, διολισθαίνει 0,2% στα 105,9 γεν ανά δολάριο. Το σημείο δεν είναι πολύ μακριά από το χαμηλό των 16 μηνών της περασμένης εβδομάδας, όταν ο Τραμπ ανακοίνωσε τα σχέδια του για 25% φόρο στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο.

Σε σχέση με ένα καλάθι σημαντικών νομισμάτων, το δολάριο σημειώνει αρνητική ημερήσια κίνηση κατά 0,1% και βρίσκεται στα 89,95.

«Η αγορά πρέπει να επεξεργαστεί τι σημαίνουν οι εμπορικοί πόλεμοι για το αμερικανικό δολάριο», σημείωσε η υπεύθυνη στρατηγικής νομίσματος της Rabobank, Jane Foley.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ένας εμπορικός πόλεμος θα ήταν αναμφισβήτητα αρνητικός για το δολάριο Καναδά. Σύμφωνα με τη Commerzbank, «το νόμισμα του Καναδά επηρεάζεται κυρίως από την άνοδο της ρητορικής για τον εμπορικό πόλεμο».

Η κορώνα Σουηδίας υποχώρησε σε νέο χαμηλό οκτώ ετών, μετά την ανακοίνωση του διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με την οποία δεν θα πρέπει να κινηθούν πολύ γρήγορα στην εξομάλυνση της νομισματικής πολιτικής.

Το ευρώ σε μικρή άνοδο 0,1%, φτάνει το 1,2347 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v