Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό έξι εβδομάδων «χτυπάει» το δολάριο

Τα αισιόδοξα σχόλια του Πάουελ έχουν τροφοδοτήσει την αγορά με υποψίες για αύξηση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα τέσσερις φορές φέτος, ενισχύοντας το δολάριο, σημειώνουν αναλυτές. Χαμηλά το ευρώ.

Υψηλό έξι εβδομάδων αγγίζει το δολάριο σήμερα, υποστηριζόμενο από τους ανεβασμένους τόνους για την αμερικανική οικονομία, όπως εκφράστηκαν από τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ. Σήμερα ο πρόεδρος της Fed, συνεχίζει τα σχόλια του προς το Κογκρέσο.

Ο δείκτης δολαρίου «σκαρφαλώνει» στα 90,77 με μικρά κέρδη 0,1%, έναντι ενός καλαθιού σημαντικών νομισμάτων.

«Τα "hawkish" σχόλια του Πάουελ έχουν τροφοδοτήσει την αγορά με υποψίες για αύξηση των επιτοκίων τέσσερις φορές φέτος, ενισχύοντας το δολάριο», είπε o Lukman Otunuga, αναλυτής της FXTM.

Ωστόσο, ο δείκτης δολαρίου είναι ακόμη 1,5% χαμηλότερα φέτος, με τους καχύποπτους να κάνουν λόγο για επιλογή της κυβέρνησης Τραμπ ενός πιο αδύναμου δολαρίου, έτσι ώστε να διορθώσει το διογκούμενο εμπορικό έλλειμμα.

Στην Ευρώπη τα στοιχεία έδειξαν ότι το μπουμ στη μεταποίηση υποχώρησε ελαφρώς τον προηγούμενο μήνα. Το γεγονός... ρίχνει τη διάθεση και οδηγεί το ευρώ στο χαμηλό επίπεδο του 1,2183 δολαρίου, με μικρές απώλειες 0,09%.

Η στερλίνα σημειώνει αρνητική κίνηση 0,2% και φτάνει στο 1,3731 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v