Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση για το δολάριο με την προσοχή στην ομιλία Πάουελ

Η σημερινή πρώτη ομιλία του νέου προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας στο Κογκρέσο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Σύμφωνα με αναλυτές, δεν αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση στο αμερικανικό νόμισμα.

To δολάριο κινείται χαμηλότερα σήμερα σε σχέση με τα πιο σημαντικά νομίσματα, με τους επενδυτές να είναι προσεκτικοί ενόψει της ομιλίας του νέου προέδρου της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ, γεγονός που θα μπορούσε να καθορίσει αν η ανάκαμψη του νομίσματος από το χαμηλό τριετίας έχει ακόμη… δρόμο.

Σήμερα θα κάνει την πρώτη εμφάνιση στο Κογκρέσο από τότε που τοποθετήθηκε πρόεδρος της Fed, με τους επενδυτές να τον παρακολουθούν για να καταλάβουν αν θα συνεχίσει στο ίδιο «μονοπάτι» της προκατόχου του Τζάνετ Γέλλεν ή θα έχει πιο «hawkish» προσέγγιση.

Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται στα 89,79 με μικρές απώλειες 0,1%. «Το δολάριο μάλλον δεν θα πάρει μεγάλη ώθηση από την ομιλία του Πάουελ», τόνισε ο Roy Teo , υπεύθυνος στρατηγικής της LGT Bank στη Σιγκαπούρη.

Καθώς υποχωρεί το δολάριο, ενδυναμώνεται το ευρώ και με μικρά κέρδη 0,1% φτάνει το 1,2337 δολάριο, με τους επενδυτές να μην παίρνουν μεγάλες θέσεις αυτή την εβδομάδα λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη (εκλογές στην Ιταλία και ολοκλήρωση ψηφοφορίας του γερμανικού SPD για συμμετοχή στην κυβέρνηση – και τα δύο γεγονότα την Κυριακή).

Σε σχέση με το γεν, το δολάριο ελαφρώς ανεβασμένο κατά 0,1%, είναι στα 107,05 γεν ανά δολάριο.

Η στερλίνα με μικρές κινήσεις βρίσκεται στο 1,3951 δολάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v