Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος για το ευρώ με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις

Επιβάρυνση στο δολάριο από την πτώση του αμερικανικού δεκαετούς, βλέπουν οι αναλυτές. Στο προσκήνιο οι εκλογές στην Ιταλία, η συμφωνία κυβέρνησης στη Γερμανία και η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο.

Με κέρδη ξεκινάει την εβδομάδα το ευρώ, αν και η αγορά είναι σχετικά ήσυχη εν αναμονή της ομιλίας αυτής της εβδομάδας του Τζερόμ Πάουελ και των πολιτικών εξελίξεων σε Γερμανία και Ιταλία.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται στο 1,2345 δολάριο με άνοδο 0,3%.

Οι Ιταλοί προσέρχονται στις κάλπες την Κυριακή, ενώ τα ηγετικά κόμματα της Γερμανίας, της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, θα αποφασίσουν την ίδια μέρα σχετικά με τη συμφωνία συνασπισμού κυβέρνησης. Αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία της Άγκελα Μέρκελ ως Καγκελάριος. 

Τα φώτα επίσης πέφτουν στην ομιλία του Τζερόμ Πάουελ, του προέδρου της Fed, στο Κογκρέσο.

Ο δείκτης δολαρίου σε σχέση με έξι σημαντικά νομίσματα, περιορίζεται στα 89,5, με απώλειες 0,4%. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε κέρδη 0,9% που το απομάκρυναν από το χαμηλό τριετίας των 88,25, στο οποίο βρέθηκε στις 16 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Okagawa, επικεφαλής αναλυτής παγκόσμιων αγορών της Susitomo Mitsui Banking Corporation στη Σιγκαπούρη, το δολάριο επιβαρύνθηκε από την πτώση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου.

Η στερλίνα σε ανοδική πορεία, κατά 0,6%, φτάνει το 1,4059 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v