Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η διάψευση της Κίνας βοηθάει το δολάριο

Υποστήριξη στο αμερικανικό νόμισμα από τη διάψευση της Κίνας για μείωση ή και τέλος στις αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Το ευρώ κάτω από το όριο των 1,20 δολαρίων. Σε υψηλό τριμήνου το δολάριο Αυστραλίας.

Το δολάριο ανακτά κάποιες από τις πρόσφατες απώλειες, καθώς η Κίνα διέψευσε τις πληροφορίες που την ήθελαν να επιβραδύνει ή να σταματάει τις αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων.

Το δολάριο αγωνίζεται να κερδίσει έδαφος τις πρώτες μέρες του 2018 αφού έχασε περίπου 10% πέρυσι έναντι ισχυρών νομισμάτων, καθώς η οικονομική ανάπτυξη, κυρίως στην Ευρώπη, ξεπέρασε των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Bloomberg μετέδωσε χθες ότι ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Κίνα, πρότειναν να επιβραδυνθούν ή να σταματήσουν οι αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς Treasury ανέβηκε για πέμπτη μέρα, αγγίζοντας το πιο υψηλό σημείο από τον Μάρτιο ενώ το δολάριο κατέγραψε απώλειες.

Σήμερα, οι αρχές της Κίνας διέψευσαν τα δημοσιεύματα, εκτιμώντας πως «πιθανόν οφείλονται σε πηγές με εσφαλμένη κρίση» ή απλά πρόκειται για «ψευδείς ειδήσεις».

Το δολάριο καταγράφει άνοδο κατά 0,4% σε σχέση με το γεν, αν και παραμένει χαμηλότερα περίπου 1% αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης δολαρίου κινείται ανοδικά κατά 0,2%, αλλά πολλοί αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί.

Σε σχέση με το ευρώ, το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά. Το ευρωπαϊκό νόμισμα βρίσκεται κάτω από το επίπεδο των 1,20 δολαρίων - στα 1,1944 δολάρια, με οριακές απώλειες κατά 0,01% - πριν από τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον Δεκέμβριο. 

«Το κλίμα στην αγορά είναι προς την κατεύθυνση ότι το δολάριο θα ακολουθήσει πτωτική πορεία», σημείωσε ο Masahi Murata, υπεύθυνος στρατηγικής νομίσματος στη Brown Brothers Harriman στο Tokyo.

Το δολάριο Καναδά αποδυναμώθηκε και έφτασε, στο χαμηλότερο επίπεδο της χρονιάς, πριν ανακάμψει, καθώς οι ανησυχίες για ενδεχόμενη απόσυρση των ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία NAFTA οδήγησαν στην αίσθηση ότι η Τράπεζα του Καναδά δεν θα αυξήσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Το δολάριο Αυστραλίας αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών, στα 0,7887 δολάρια, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις είχαν τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών, το Νοέμβριο.

Η στερλίνα, με ήπιες μεταβολές, βρίσκεται στα 1,3494 δολάρια.

Το Bitcoin έχει απώλειες 10%, μετά την ανακοίνωση της νότιας Κορέας ότι ετοιμάζει νομοσχέδιο για να απαγορεύσει την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v