Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρές απώλειες για το ευρώ μετά το ράλι

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μία διόρθωση για το ευρώ ήταν αναμενόμενη μετά το ράλι των τελευταίων δύο μηνών και την ώθηση από τα καλά οικονομικά στοιχεία της ευρωζώνης.

Απώλειες καταγράφει το ευρώ σήμερα, κατά 0,3%, στα 1,1926 δολάρια και στο πιο αδύναμο σημείο των τελευταίων δύο εβδομάδων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η διόρθωση ήταν αναμενόμενη, μετά το ράλι των τελευταίων δύο μηνών, που το έφερε στο υψηλό των 1,2092 δολαρίων το 2017, χάρη στα σημάδια επιτάχυνσης της οικονομίας της ευρωζώνης. 

Η στερλίνα υποχωρεί σήμερα, κατά 0,2%, μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, εν μέσω προσδοκιών για θετικές συνομιλίες όσο αφορά το Brexit. 

«Αναμένουμε να δούμε πρόοδο ως προς την εξασφάλιση της μεταβατικής συμφωνίας (μετά την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση) τους ερχόμενους μήνες και αυτό θα πρέπει να είναι υποστηρικτικό για τη στερλίνα», δήλωσε ο Lee Hardman, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος, στην MUFJ στο Λονδίνο. Αναμένει ότι η λίρα θα αυξηθεί και θα φτάσει τα 1,40 δολάρια, τους επόμενους έξι μήνες.

Η στερλίνα κινείται λίγο χαμηλότερα σήμερα, στα 1,3529 δολάρια, σε απόσταση από το υψηλό τετραμήνου της περασμένης εβδομάδας, των 1,3614 δολαρίων. Σε σχέση με το ευρώ, υπάρχει πιο μικτή εικόνα, με την στερλίνα να κυμαίνεται γύρω από τα 88 σεντς, τον τελευταίο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v