Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από 1,20 δολάρια παραμένει το ευρώ

Το δολάριο προσπαθεί να επανακάμψει μετά το χθεσινό χαμηλό τριών μηνών. Υποστήριξη στο αμερικανικό νόμισμα από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED. Διατηρεί την άνοδο το ευρώ.

Το δολάριο υποχωρεί σήμερα, αν και προσπαθεί να επανακάμψει από το χθεσινό χαμηλό τριών μηνών, μετά τη δημοσιοποίηση των αρχείων και πρακτικών της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Δεκέμβριο.

Ο δείκτης δολαρίου έπεσε την Τρίτη στο πιο χαμηλό σημείο από τις 20 Σεπτεμβρίου, καθώς η αισιοδοξία για την οικονομία της ευρωζώνης οδήγησε το ενιαίο νόμισμα πάνω από τα 1,20 δολάρια για πρώτη φορά τους τελευταίους 3 ½ μήνες.

Το αμερικανικό νόμισμα υποστηρίχτηκε χθες μετά τα δυνατά στοιχεία μεταποίησης και κατασκευής, αλλά και από τα πρακτικά της FED που έδειχναν ότι η κεντρική τράπεζα είναι ακόμη προσανατολισμένη να αυξήσει τα επιτόκια αρκετές φορές φέτος.

Σήμερα όμως το δολάριο επανήλθε σε αρνητικά εδάφη, με τον δείκτη του να καταγράφει απώλειες κατά 0,1%. Το ευρώ, αν και έπεφτε στην Ασία, φτάνοντας τα 1,2052 δολάρια, καταγράφει άνοδο κατά 0,3%, στα 1,2029 δολάρια.

Το δολάριο είναι υψηλότερα σε σχέση με το γεν και τελεί υπό διαπραγμάτευση με άνοδο κατά 0,05%, στα 112.655 γεν ανά δολάριο, μετά το χαμηλό δυόμιση εβδομάδων της Τρίτης και υποχωρώντας σταθερά από ένα υψηλό των 113.750 που είχε φτάσει τον Δεκέμβριο.

Ο Makoto Noji, ανώτερο αναλυτή στη SMBC Nikko Securities στο Τόκυο, αναμένει ότι το δολάριο σε σχέση με το γεν θα παραμείνει περίπου στα 110 γεν μεσοπρόθεσμα.

Η στερλίνα κινείται ανοδικά κατά 0,2%, στα 1,3543 δολάρια.

Το Bitcoin καταγράφει απώλειες κατά περίπου 5% στην πλατφόρμα ανταλλαγής Bitstamp, στα 14,430 δολάρια, έχοντας χάσει περισσότερο από 25% από τα ιστορικά υψηλά που κατέγραφε στα μέσα Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v