Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το δολάριο εν αναμονή των πρακτικών της FED

Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της σημερινής δημοσιοποίησης των πρακτικών της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Δεκέμβριο. Ήπιες κινήσεις σήμερα για το ευρώ, μετά το χθεσινό ράλι.

Σταθεροποιητικά το δολάριο εν αναμονή των πρακτικών της FED

Το δολάριο διατηρείται κοντά σε χαμηλό τετραμήνου σήμερα, έχοντας χάσει σχεδόν 3% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, καθώς οι επενδυτές δεν ανοίγονται, πριν από τη σημερινή δημοσιοποίηση των στοιχείων και των πρακτικών της συνεδρίασης της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Δεκέμβριο.

Παρά τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του αμερικανικού φορολογικού κώδικα των τελευταίων 30 ετών, στα τέλη Δεκεμβρίου, οι αναλυτές της αγοράς υποβαθμίζουν βραχυπρόθεσμα τις προοπτικές του δολαρίου.

«Το βασικό ερώτημα για τις αγορές είναι αυτό που αλλάζει το παιχνίδι για το δολάριο βραχυπρόθεσμα και αν δεν παρατηρήσουμε σημαντική άνοδο στον πληθωρισμό, το δολάριο θα μείνει πίσω», δήλωσε ο Viraj Patel, υπεύθυνος στρατηγικής FX της ING στο Λονδίνο. Ο δείκτης δολαρίου είναι σε γενικές γραμμές αμετάβλητος, στα 91,937. Οι αναλυτές της BNP Paribas δήλωσαν ότι οι πιέσεις στο δολάριο κορυφώθηκαν φέτος νωρίτερα από το συνηθισμένο, τον Δεκέμβριο.

Το ευρώ φλέρταρε χθες με υψηλό τεσσάρων μηνών, προκαλώντας αισιοδοξία για την οικονομία της ευρωζώνης. Από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο Μπενουά Κερέ δήλωσε το Σαββατοκύριακο ότι βλέπει «εύλογη πιθανότητα» το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης να μην επεκταθεί πέραν του Σεπτεμβρίου.

Το ενιαίο νόμισμα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο 1,2018  δολάριο μετά από ένα υψηλό τετραμήνου χθες 1,2081 δολαρίου, κοντά στο υψηλό του 1,2092 δολαρίου του Σεπτεμβρίου.

Η στερλίνα με μικρές απώλειες 0,13%, βρίσκεται στο 1,3573 δολάριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v