Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για το ευρώ μετά το ράλι ανόδου της περασμένης εβδομάδας

Οι αγορές παραμένουν αισιόδοξες για την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος και πολλά χρήματα αναμένεται να επενδυθούν σε ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία, εκτιμούν αναλυτές. Οι λιγότερες από τις αναμενόμενες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αποθαρρύνουν τους επενδυτές.

Το ευρώ καταγράφει απώλειες κατά 0,3% σήμερα, μετά τα κέρδη των επενδυτών από το πρόσφατο ράλι του και παρόλο που οι αγορές παραμένουν αισιόδοξες για τις προοπτικές του ενιαίου νομίσματος μετά και από τα στοιχεία για τις – λιγότερες από τις αναμενόμενες -θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

«Η γενική τάση είναι λιγότερο υποστηρικτική για το δολάριο, καθώς βλέπουμε μια παγκόσμια ανάκαμψη, που οδηγείται από την Κίνα και την Ευρώπη με πολλά χρήματα να περιμένουν να επενδυθούν σε ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία», δήλωσε ο Peter Chatwell, επικεφαλής στρατηγικής ευρωπαϊκών επιτοκίων, στη Mizuho International στο Λονδίνο.

Το ευρώ βρίσκεται σήμερα στα 1,1994 δολάρια ανά ευρώ, μετά την άνοδο κατά περισσότερο από 2% τους τελευταίους τρεις μήνες, όχι πολύ μακριά από το υψηλό τεσσάρων μηνών (των 1,2092 δολαρίων του Σεπτεμβρίου).

«Η πρόσφατη τάση πώλησης δολαρίων κάνει μία μικρή παύση», δήλωσε ο Satοshi Okagawa, αναλυτής παγκόσμιων αγορών της Sumitomo Mitsui Banking Corporation, στη Σιγκαπούρη.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, οι επενδυτές άρχισαν να στοιχηματίζουν ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές μέσα στον χρόνο, αντί για τρεις. Τα σχόλια που έγιναν πάντως από αξιωματούχους της FED την Παρασκευή αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο, υποδείκνυαν ότι η Τράπεζα θα παραμείνει πιστή στις αποφάσεις της για τρεις αυξήσεις.

Ο πρόεδρος της FED στο Σαν Φρανσίσκο, Τζον Ουίλιαμς δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters, το Σάββατο, ότι η Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τρεις φορές αυτό το έτος, δεδομένου ότι η ήδη ισχυρή οικονομία θα ενισχυθεί από φορολογικές περικοπές.

Ο δείκτης δολαρίου καταγράφει άνοδο κατά 0,25% και βρίσκεται στα 92,22, ενώ η στερλίνα έχει απώλειες κατά 0,32%, στα 1,3526 δολάρια.





ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v