Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζονται οι απώλειες για το δολάριο, ισχυρό το ευρώ

Μολονότι το δολάριο ισχυροποιείται από τα στοιχεία για την απασχόληση και τη μεταποίηση, οι επενδυτές δείχνουν να πιστεύουν περισσότερο στο ευρώ. Οι αγορές περιμένουν ότι η FED θα αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές αυτό τον χρόνο, σε αντίθεση με την πρόβλεψη για τρεις.

Τα κέρδη του ευρώ βρίσκονται λίγο κάτω από υψηλό τεσσάρων μηνών. Αν και το δολάριο ισχυροποιείται από τα στοιχεία για την απασχόληση και τη μεταποίηση, οι επενδυτές δείχνουν να πιστεύουν περισσότερο στο ευρώ.

«Οι αγορές ξέρουν τι θα κάνει η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα αλλά η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ μπορεί να κάνει την έκπληξη το 2018», τονίζει ο Richard Falkenhall, υπεύθυνος στρατηγικής FX, στη SEB στην Στοκχόλμη.

Οι αγορές περιμένουν ότι η FED θα αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές αυτό τον χρόνο, σε αντίθεση με την πρόβλεψη για τρεις. Την ίδια ώρα, δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στην πολιτική επιτοκίων στην Ευρώπη μέχρι το 2019, αν και οι προσδοκίες μπορεί να έχουν ανέβει τις τελευταίες ημέρες μετά από σχόλια αξιωματούχων της ΕΚΤ.

Το ευρώ βρίσκεται στα 1,2060 δολάρια, με οριακές απώλειες κατά 0,12%, την ώρα που ο δείκτης δολαρίου καταγράφει απώλειες 0,3% αυτή την εβδομάδα. Μετά το χαμηλό τριμήνου των 91,751 την Τρίτη, βρίσκεται στα 91,996 και οδηγείται σε τρίτη εβδομάδα απωλειών.

Η στερλίνα με μικρές απώλειες κατά 0,08%, στα 1,3541 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v