Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό εννέα ημερών για το δολάριο σε σχέση με το γεν

Ενισχυμένο το δολάριο αυτή την εβδομάδα σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα, την ώρα που η Τράπεζα της Ιαπωνίας παρέμεινε στη νομισματική χαλάρωση και δεν εμφάνισε καμία ένδειξη ότι εξετάζει αλλαγές στην πολιτική της.

Το δολάριο χτύπησε υψηλό εννέα ημερών σε σχέση με το γεν σήμερα, μετά τις ανακοινώσεις του Haruhiko Kuroda, διοικητή της Τράπεζας της Ιαπωνίας ότι η BOJ δεν βιάζεται να απομακρυνθεί από την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης.

Κάποιοι επενδυτές περίμεναν ότι η πολιτική θα μπορούσε να λήξει και ότι ο στόχος απόδοσης της Τράπεζας για τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα θα μπορούσε να αυξηθεί, μετά από πρόσφατη ομιλία του κ. Kuroda, όπου είχε αναφερθεί στις αρνητικές επιπτώσεις της υπερβολικά επεκτατικής νομισματικής πολιτικής.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας κ. Kuroda είπε επίσης ότι η BOJ θα συνεχίσει υπομονετικά με τη νομισματική χαλάρωση καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι μακριά από το στόχο του 2% και ότι δεν βλέπει αναγκαιότητα να αναθεωρήσει την πολιτική ελέγχου της καμπύλης αποδόσεων της BOJ.

Το δολάριο σε άνοδο 0,2%, φθάνοντας στα 113,635 γεν, ενώ πριν από τη συνέντευξη Τύπου του Ιάπωνα Διοικητή ήταν περίπου στα 113,40 γεν. Το δολάριο καταγράφει άνοδο κατά 0,8% σε σχέση με το γεν μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα.

Στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων έδωσε την τελική έγκριση χθες στη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των τελευταίων 30 ετών, στέλνοντας το νομοσχέδιο στον Αμερικανό Πρόεδρο για υπογραφή. 

Ο δείκτης δολαρίου με μικρές διακυμάνσεις στα 93,34, ενώ το ευρώ με μικρή άνοδο 0,08%, βρίσκεται στα 1,1881 δολάρια. Μικρές κινήσεις για τη στερλίνα, που είναι στα 1,3376 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v