Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για το δολάριο με το βλέμμα στο φορολογικό νομοσχέδιο

Ώθηση στο δολάριο από την αναμενόμενη αυτή την εβδομάδα φορολογική αναθεώρηση στις ΗΠΑ, μικρές μεταβολές στο ευρώ ύστερα από τη συμφωνία του SPD με την Άγκελα Μέρκελ, σε άμυνα η στερλίνα μετά τις εξελίξεις για το Brexit.

Το δολάριο σημειώνει ήπια κέρδη, παίρνοντας ώθηση από τη φορολογική μεταρρύθμιση, που αναμένεται αυτή την εβδομάδα.

Το αμερικάνικο νόμισμα ανεβαίνει καθώς κορυφαίοι Ρεπουμπλικανοί εμφανίζονται σίγουροι ότι το Κογκρέσο θα περάσει το φορολογικό νομοσχέδιο αυτή την εβδομάδα, με την ψηφοφορία της Γερουσίας ήδη την Τρίτη και τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ, να βάζει στόχο να υπογραφεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Τα κέρδη πάντως παραμένουν περιορισμένα, καθώς οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής, μέχρι να κλείσει η συμφωνία.

Το δολάριο σταθερό στα 112,645 γεν μετά την άνοδο της Παρασκευής κατά 0,2%. Ο δείκτης δολαρίου έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων με μικρές αλλαγές, στα 93,89, μετά την άνοδο 0,5% την Παρασκευή. 

«Το φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες ανησυχίες ότι μπορεί να μην εξελιχθούν όλα ομαλά, ειδικά με μερικούς γερουσιαστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας», δήλωσε ο Masafumi Yamamoto, επικεφαλής στρατηγικής συναλλαγματικής ισοτιμίας, στη Mizuho Securities.

Οι γερουσιαστές Thad Cochran και John McCain έχουν αρρωστήσει τις τελευταίες εβδομάδες και έχουν χάσει ψηφοφορίες.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αντιμετωπίζει επίσης θέματα λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών, εάν δεν επεκταθεί ο προϋπολογισμός, πέρα από τις 22 Δεκεμβρίου. Και ενώ το φορολογικό νομοσχέδιο είναι πιθανό να περάσει και το κλείσιμο των υπηρεσιών μάλλον θα αποτραπεί, και οι δύο αυτές ανησυχίες πρέπει να μετριαστούν, για να ανέβει το δολάριο», δήλωσε ο Yamamato.

Μικρές μεταβολές για το ευρώ, στα 1,1758 δολάρια, μετά τις απώλειες 0,2% την Παρασκευή.

Την Παρασκευή, οι σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας (SPD) συμφώνησαν να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες για τη σύσταση κυβέρνησης με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, δίνοντας ευκαιρία να τερματιστεί αυτή η περίοδος πολιτικού αδιεξόδου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 

Όμως, το ευρώ δεν υποστηρίζεται αρκετά, καθώς οι συνομιλίες μεταξύ των γερμανικών κομμάτων δεν αναμένεται να ξεκινήσουν σοβαρά μέχρι τον Ιανουάριο.

Η στερλίνα σε άμυνα, στα 1,3337 δολάρια, μετά τις απώλειες 1% έναντι του δολαρίου την Παρασκευή, με κέρδος μετά από τις ανακοινώσεις για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit, οι οποίες θα μεταφερθούν στο δεύτερο γύρο τον Ιανουάριο.

Σήμερα, η Βρετανίδα Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο κοινοβούλιο, εστιάζοντας σε δύο βασικά θέματα, το μεταναστευτικό και το εμπόριο, την ώρα που έχει να αντιμετωπίσει δύο τάσεις στο υπουργικό συμβούλιο: τη μια που επιθυμεί στενές σχέσεις με την ΕΕ και την άλλη που θέλει η χώρα να βάλει τους δικούς της κανονισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v