Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η μικρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών πιέζει το δολάριο

Το φορολογικό νομοσχέδιο χρειάζεται απλή πλειοψηφία για να περάσει στη Γερουσία, στην οποία οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν 52 από τις 100 έδρες και κανένας Δημοκρατικός δεν αναμένεται να το υποστηρίξει. Άνοδος 0,6% για το δολάριο Νέας Ζηλανδίας.

Το δολάριο υποχωρεί σε χαμηλό εννέα ημερών έναντι του γεν, κυρίως λόγω ανησυχιών για τα σχέδια αναθεώρησης του φορολογικού συστήματος στις ΗΠΑ. 

Έχασε περαιτέρω έδαφος μετά την αλλαγή που ζήτησαν δύο Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές στην προτεινόμενη νομοθεσία για την αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα.

Το νόμισμα των ΗΠΑ υποχωρεί στα 112,035 γεν, με ημερήσιες απώλειες κατά 0,3%. Ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί κατά 0,23%, στα 93,48.

«Τελικά, το αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις λεπτομέρειες του τελικού φορολογικού νομοσχεδίου», δήλωσε ο υπεύθυνος στρατηγικής νομίσματος της Commerzbank, στη Φρανκφούρτη, Esther Reichelt.

Το φορολογικό νομοσχέδιο χρειάζεται απλή πλειοψηφία για να περάσει στη Γερουσία, στην οποία οι Ρεπουμπλικανοί κατέχουν μόλις 52 από τις 100 έδρες, και κανένας Δημοκρατικός δεν αναμένεται να το υποστηρίξει.

Η νίκη του Δημοκρατικού Νταγκ Τζόουνς  την Τρίτη στην Αλαμπάμα, πολιτεία - φρούριο των Ρεπουμπλικανών, μείωσε ακόμη περισσότερο την ήδη μικρή πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών.

Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2%, στα 1,1801 δολάρια, μετά την απώλεια περίπου 0,4% χθες. Η πορεία του ευρώ καθορίζεται από τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό στη ζώνη του ευρώ.

Το δολάριο της Νέας Ζηλανδίας σε υψηλό δύο μηνών, σε άνοδο 0,6%, στα 0,7029 δολάρια, μετά τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της χώρας, Grant Robertson, ότι είναι άνετος με τη γενική τάση του νομίσματος.

H στερλίνα στα 1,3414 δολάρια, με μικρές απώλειες 0,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v