Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος για το ευρώ

Οι επενδυτές δεν παίρνουν μεγάλες θέσεις πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, αν και τα νέα για τη φορολογική αναθεώρηση στις ΗΠΑ βοηθάνε. Η Fed αναμένει ότι η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει βραχυπρόθεσμα μόνο.

Το ευρώ καταγράφει μικρή άνοδο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δουν κατά πόσο οι φορολογικές αλλαγές του Ντόναλντ Τραμπ θα δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία, με τα πιο βασικά νομίσματα να τελούν υπό διαπραγμάτευση σε στενά περιθώρια, σε σχετικά ρηχή αγορά.

Οι επενδυτές δεν παίρνουν μεγάλες θέσεις πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, αν και τα νέα ότι η φορολογική αναθεώρηση στις ΗΠΑ είναι «σεταρισμένη», βοηθούν στην τόνωση της επιθυμίας ανάληψης κινδύνου.

Το ευρώ σε άνοδο 0,2%, στα 1,1805 δολάρια και αμετάβλητο σε σχέση με τη λίρα, στις 88,16 πέννες ανά ευρώ.

«Είναι ουδέτερο», αναφέρει ο Viraj Patel, υπεύθυνος στρατηγικής συναλλάγματος στην ING. «Το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι το κλειδί για τις αγορές αυτή την εβδομάδα, αλλά κανείς δεν παίρνει μεγάλες θέσεις πριν το τέλος του χρόνου».

Το ευρώ καταγράφει άνοδο άνω του 12% σε σχέση με το δολάριο αυτόν τον χρόνο και βρίσκεται στον δρόμο για την καλύτερη ετήσια απόδοση, από το 2004. Τα κέρδη του 2017 δείχνουν πώς έχει αλλάξει το κλίμα για την ευρωζώνη, σε σχέση με τις αρχές του χρόνου.

Το Κογκρέσο στις ΗΠΑ, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους φαίνεται να είναι σίγουρο ότι αυτή την εβδομάδα θα περάσει την γενική φορολογική αναθεώρηση, που υποστηρίχθηκε από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αυξανόμενες ελπίδες για το πέρασμα του νομοσχεδίου συνέβαλαν στην ώθηση των μετοχών των ΗΠΑ σε υψηλά επίπεδα χθες. Την ίδια ώρα, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της Fed αναμένουν ότι η αμερικανική οικονομία  θα ανακάμψει βραχυπρόθεσμα από τη φορολογική μεταρρύθμιση, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι στο 2% περίπου μέχρι το 2020 και δεν θα αυξηθεί σε περίπου 3%, όπως αναμένει η κυβέρνηση Τραμπ.

Το δολάριο με μικρές διακυμάνσεις σε σχέση με το γεν, στα 112,535 γεν ανά δολάριο. Ο δείκτης δολαρίου με μικρές απώλειες 0,08%, στα 93,63.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v