Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κολλημένο» σε χαμηλό δύο μηνών το δολάριο

Εν αναμονή της ακρόασης του νέου προέδρου της ομοσπονδιακής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ από το αμερικανικό κογκρέσο, οι επενδυτές κρατούν χαμηλά το δολάριο σε σχέση με το ευρώ. Οι απώλειες στις κινεζικές αγορές βοηθούν το ιαπωνικό γεν.

Το δολάριο έχει «κολλήσει» σε χαμηλό δύο μηνών, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την ακρόαση στο Κογκρέσο και την επιβεβαίωση της τοποθέτησης του νέου προέδρου στην FED, Τζερόμ Πάουελ. Το νόμισμα ήταν σε καλή θέση στις ευρωπαϊκές αγορές, λίγο πάνω από το ιαπωνικό γεν, τη βρετανική λίρα και το δολάριο Καναδά, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με το ευρώ.

Ο Τζερόμ Πάουελ θα δεχθεί ερωτήσεις κατά την ακρόαση. Και τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τη θέλησή του είναι να κινηθεί επιθετικά όσο αφορά την ανεξαρτησία του από πολιτικές επιρροές στον καθορισμό πολιτικής. «Νομίζω ότι υπάρχει ένα ρίσκο σχετικά με την ακρόαση», σημείωσε ο επικεφαλής στρατηγικής της Saxo Bank, John Hardy.

Το δολάριο ήταν στα 111.30 γεν Ιαπωνίας, μετά το χθεσινό χαμηλό διμήνου των 110.85 γεν και καθώς οι επενδυτές είχαν επηρεαστεί από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, που μετέδιδαν ότι η Βόρεια Κορέα ενδεχομένως να ετοίμαζε και άλλη εκτόξευση πυραύλου. Οι μεγάλες απώλειες στις κινεζικές αγορές τις τελευταίες ημέρες επίσης βοήθησαν το γεν.

Στην Ευρώπη, η βρετανική λίρα έπεσε στο 1.3310 δολάριο, μικρές διακυμάνσεις για το ευρώ στο 1.1897 δολάριο, μετά το υψηλό δύο μηνών στα 1.1961 χθες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v