Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό δύο μηνών το ευρώ, σταθερό το δολάριο

Οι επόμενες πολιτικές κινήσεις που θα γίνουν στη Γερμανία «ηρεμούν» την αγορά που δείχνει εμπιστοσύνη στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Το δολάριο επηρεάζεται από το πληθωρισμό και τις αλλαγές του Τραμπ στη φορολογία.

Το ευρώ βρίσκεται σε υψηλό δύο μηνών στα 1.1923 δολάρια, μετά την τελευταία συνεδρίαση όπου είχε ξεπεράσει τα 1.19, καθώς οι επενδυτές έχουν πια στοιχεία ενδυνάμωσης της γερμανικής οικονομίας και έχει φύγει η αγωνία για την πολιτική σταθερότητα, στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. 

Το δολάριο σταθερό στα 92.795, μετά το χαμηλότερο δύο μηνών, στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο χαμηλός πληθωρισμός φαίνεται ότι περιορίζει την πιθανότητα να αυξήσει η Ομοσπονδιακή Τράπεζα τα επιτόκια, με τους επενδυτές να περιμένουν την ακρόαση στο Κογκρέσο του υποψηφίου προέδρου της τράπεζας, Jerome Powell, την Πέμπτη.

Τα σχέδια του Τραμπ για τις αλλαγές του φορολογικού νομοσχεδίου είναι επίσης στο επίκεντρο, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος θα συναντήσει τους βουλευτές του την Πέμπτη για να συζητήσουν για τις προσπάθειες του κόμματος να «περάσουν» οι αλλαγές. 

Το ιαπωνικό γεν ενδυναμώθηκε κατά 0.2%, στα 111.35 γεν ανά δολάριο. Απώλειες 0.2% για το αυστραλιανό δολάριο, στα 0.7602, ενώ η στερλίνα είναι στα 1.3342 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v