Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες για το δολάριο, άνοδος για το ευρώ

Το δολάριο... ξύνει τις πληγές του, μετά τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων πέντε μηνών. «Έπεσαν» οι επενδυτές μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, αν και... ψήνεται αύξηση επιτοκίων από τη FED.

Απώλειες για το δολάριο, άνοδος για το ευρώ

Ζημιές για το δολάριο την Πέμπτη, μετά τη μεγαλύτερη απώλεια των τελευταίων πέντε μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση, την ώρα που έπεφταν και οι προσδοκίες των επενδυτών για τα επιτόκια, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

"Ενώ η αύξηση των επιτοκίων των ΗΠΑ φαίνεται να... ψήνεται, οι αγορές ανησυχούν για πιθανή υποβάθμιση των προσδοκιών, όσον αφορά τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Kit Juckes, αναλυτής μακροοικονομίας, στη Societe Generale στο Λονδίνο.

Την ίδια ώρα, στα πρακτικά υπογραμμίζεται ανησυχία μεταξύ ορισμένων μελών, σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού, με έμφαση στα οικονομικά δεδομένα για τον καθορισμό του χρονικού ορίζοντα των μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.

Το δολάριο σημειώνει οριακή μείωση 0,1% μετά την πτώση κατά 0,8% στην προηγούμενη συνεδρίαση, τη μεγαλύτερη ημερήσια απώλεια από τον Ιούνιο.

Οι κινεζικές μετοχές χτυπήθηκαν στα ασιατικά χρηματιστήρια με τους δείκτες να πέφτουν 2-3%. Οι συναλλαγές ήταν λιγότερες, από ότι συνήθως, καθώς οι ιαπωνικές χρηματοπιστωτικές αγορές έκλεισαν λόγω αργίας ενώ οι αγορές των ΗΠΑ θα κλείσουν για τις διακοπές των Ευχαριστιών.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,1% φθάνοντας στα 1,1844 δολάρια, πλησιάζοντας το υψηλό μήνα στα 1,1862, που είχε την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v